Benodigdheden:
300 gram rode linzen
1 grote ui
2 teentjes knoflook
2 theelepels kurkuma
2 theelepels komijnpoeder
2 theelepels kerriepoeder
2 tabletten groentebouillon
Blik kokosmelk
zout/peper
Bereidingswijze
1. Snijd de ui en de knoflook fijn en fruit dit kort in de pan
2. Voeg de kruiden toe en laat heel eventjes roosteren
3. Voeg de gepelde tomaten toe, roer goed door
4. Voeg de groentebouillon (uiteraard met water) toe en doe nu direct de linzen erbij
5. Voeg de helft van het blik kokosmelk toe en laat meekoken
6. Laat de soep nu minimaal 20 minuten koken (test of de linzen gaar zijn)
7. Pureer de soep met een staafmixer of een blender
8. Breng de soep op smaak met zout en peper
9. Roer de andere helft van het blik kokosmelk door de soep.
10. Serveer de soep met verse koriander
11. Lekker met Turks brood en/of hummus