October 23, 2020

Smoothies – Sylvie Aït-Ali & Edda Onorato

Smoothies, frisse fruit- en groentesapjes

Smoothies worden steeds populairder. Overal duiken kraampjes op waar je naar wens een fruit- en soms groentecombinatie kunt kiezen. Maar waarom probeer je het niet zelf? Het enige dat je nodig hebt is een goede blender en fruit en groente naar keuze. Voedingsdeskundigen raden aan om vijf porties fruit en groenten per dag te eten. Een smoothie is een uitstekende manier om aan die dagelijkse hoeveelheid te komen. Gelukkig zijn smoothies niet alleen supergezond, maar ook superlekker en de variatis zijn eindeloos.

In Smoothies vind je tal van orginele en smakelijke ideeën voor groente- en fruitmixen, als snel ontbijt, gezond tussendoortje of ontspannend vieruurtje. Een kruidige smoothie met appel en banaan, een exotische smoothie met lychee en mango, een smoothie met vijg, framboos en kaneel, een energierijke smoothie met rode biet en sinaasappel, een gezonde smoothie met komkommer, druiven en munt…het water loopt je in de mond als je de foto’s ziet.

Review
Ik was blij verrast toen het recensie-exemplaar van Smoothies op de deurmat viel. Net begonnen aan de VeggieChallenge als onderdeel van een gezonder eetpatroon, kwam dit boek als een geschenk uit de hemel. Ik scharrelde mijn blender op achter uit de keukenkast, blies het stof eraf en spoedde mij naar de winkel om een megavoorraad groente en fruit in te slaan. En zo betrad ik de wereld van de smoothie en een nieuwe verslaving was geboren!

Binnen twee weken had ik bijna alle smoothies al geprobeerd. Omdat het een Belgisch boek is, is het soms even nadenken over de ingrediënten…zo zijn krieken gewoon kersen en kun je ook lang zoeken naar plattekaas als je niet weet dat wij dat gewoon kwark noemen. Maar buiten dat zijn de recepten simpel, duidelijk en vooral goedkoop! Smoothies blijft bij mij voor de grijp liggen in de keuken en het maken van de sapjes zal niet beperkt blijven tot een bevlieging, maar zeker een ‘blijvertje’ zijn!

Standaard Uitgeverij/168 pag./hardcover/ISBN 9789002252044/€14,95

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *