October 22, 2020

Het Amsterdamse Bostheater speelt ‘De Laatste Zomer’

Tekst: Anoeschka Fraikin

In tijden van crisis zijn culturele uitjes de eerste dingen waar men op bezuinigd. Ontzettend jammer, want tijdens dergelijke uitstapjes kun je vaak weer even opladen. De geest vullen met de magie van theater, op ontdekking in een museum of naar een cultfilm in een filmhuis. Erop uit kun je op alle mogelijke manieren en naar smaak en budget invullen.

Anoeschka ging naar Het Amsterdamse Bostheater waar gedurende de zomermaanden De Laatste Zomer speelt. Deze voorstelling vertelt over een groep vrienden welke in tijden van crisis de schijn ophoudt. Ze kunnen en willen zich niet overgeven aan het taboe dat rust op het leven aan de financiële afgrond. De personages wringen zich in allerlei bochten totdat ze echt knel zitten en de bom barst. Ze gaan op vakantie terwijl ze het zich eigenlijk niet kunnen permitteren.

De zeven spelers transformeren tijdens de voorstelling in diverse personages. Dit gebeurt zowel op het podium als achter de schermen, wat overigens helemaal niet storend is. De woordkeuze is soms wat statisch, maar past bij de poenige afkomst van de vriendengroep. De voorstelling begint bij schemer en komt tot leven in de donkere openluchtarena. Al met al een bijzondere ervaring in een zeer ongedwongen sfeer. Er is een cafetaria, maar het meebrengen van eigen consumpties is ook toegestaan.

Ook naar De Laatste Zomer? De voorstelling is elke dinsdag t/m zaterdag te zien van 10 juli t/m 6 september en begint om 21.30 uur. Tickets kosten € 15,- en zijn aan de kassa of online te koop.

Voor meer informatie zie: www.bostheater.nl

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *