October 30, 2020

Interview met medium, paragnost en Reiki Master Thomas Woolthuis

Sinds ik vorig jaar een paranormale avond bijwoonde van Paranormaal en Spiritueel Centrum Samma Saya  ben ik ervan overtuigd dat er meer is tussen hemel en aarde. Maar naast de bevestiging kreeg ik ook steeds meer vragen. Hoe werkt zo’n contact tussen een overledene en het medium? Hoort hij stemmen? Ziet hij verschijningen? Hoe weet hij met wie hij te doen heeft? Ik trok de stoute schoenen aan en vroeg medium Thomas Woolthuis of ik hem het hemd van het lijf mocht vragen. Dat mocht en zo zat ik op een middag aan tafel in een heerlijk naar wierook geurend appartement in Haarlem-Zuid.

Wie is Thomas Woolthuis?
Als je je al een beeld kunt vormen van hoe een medium eruit zou moeten zien, Thomas Woolthuis voldoet daar absoluut niet aan. Met zijn klassieke stijl van kleden oogt hij meer als iemand in een commerciële functie of een manager. Ik blijk er niet eens zover naast te zitten.  Tot zijn 35e was Thomas, ondanks enkele bijzondere ervaringen in zijn jeugd, helemaal niet bezig met het paranormale.  Hij werkte in de horeca, was zelfregisserend cameraman en journalist (camjo) bij SBS6, runde een succesvol evenementenbureau en was manager van diverse Nederlandse artiesten. Een indrukwekkend plakboek vol krantenartikelen komt op tafel. “Ik had een prachtig huis en een dikke auto onder mijn kont. Als ik de kraan opendraaide kwamen er, bij wijze van spreken,  guldens uit in plaats van water”, aldus Thomas.

Toch gaf het succes hem niet het gevoel van ‘happy’ zijn en van de ene op de andere dag gooide hij het roer op zakelijk en persoonlijk vlak volledig om en begon zijn tocht naar wie hij nu is: medium, paragnost, Usui Reiki Master, docent paranormale meditaties, fotoreader en consultant.  Samen met zijn vrouw Cindy startte hij Paranormaal en Spiritueel Centrum Samma Saya.

“Mijn passie is mensen helpen”, vertelt Thomas gedreven. “Doordat ik boodschappen mag doorgeven van gene zijde, kan ik mensen rust geven. Nabestaanden zitten vaak met vragen en willen weten of hun overleden dierbare rust heeft. Ik fungeer daarbij als tussenpersoon”.

Fotoreading
“Bij een fotoreading leg ik mijn hand boven de foto. Ik krijg dan bepaalde informatie door. Zo kan het zijn dat ik een voetbalveld te zien krijg, omdat voetbal voor de overledene belangrijk was. Maar het kan ook zijn dat ik adviezen mag doorgeven, of boodschappen”.

Oma gooit haar paarlen niet voor de zwijnen
Dan mag ik zelf ervaren wat een fotoreading inhoudt. Ik leg een foto van mijn (overleden) oma op tafel. Thomas strijkt over de foto en begint het karakter van mijn oma treffend te beschrijven. Ook mijn band met haar weet hij feilloos te benoemen. Maar mijn vragen over haar verleden en de verbroken relatie met haar familie wil ze niet beantwoorden. Zo gesloten als ze bij leven was, is ze blijkbaar ook in het hiernamaals. De volgende ochtend gebeurt er iets bijzonders: ik ontvang een email van mijn oma’s  achterneef. Hij kan bijna al mijn vragen beantwoorden. Al jaren probeer ik deze kant van de familie vergeefs te vinden en nu heeft hij mij gevonden via Facebook. Ik geloof niet in toeval. Ik ben ervan overtuigd dat mijn oma hier de hand in heeft gehad. Ze kan of wil zelf niets kwijt, maar leidt me via deze weg naar de antwoorden die ik zoek.

Inzicht krijgen in jezelf
Naast het lezen van foto’s heeft Thomas ook de gave je inzicht in jezelf te geven. Hij vraagt mijn geboortedatum en begint te strepen en te tellen. Vervolgens komt hij met een karakterschets die beangstigend goed klopt. Confronterend is dat hij ook de karaktereigenschappen ziet die ik altijd verberg en diep wegstop en die mij belemmeren in mijn dagelijks leven en ervoor zorgen dat ik mooie kansen niet met beide handen aangrijp. Zonde en onnodig, vindt Woolthuis. Ja, maar wat doe je er aan? Het antwoord is Reiki, een alternatieve geneeswijze waarbij via handoplegging universele levensenergie wordt overgebracht.

Reiki
Van alle besproken onderwerpen is Thomas over Reiki het meest enthousiast: “Ik ben ervan overtuigd dat Reiki iedereen kan helpen. Reiki kan emotionele, fysieke en spirituele blokkades opheffen die mensen in de loop van hun leven door allerlei gebeurtenissen hebben opgelopen. Ik vind het een eer dat ik dit mag doen”.  Woolthuis is ondertussen Usui Reiki Master en mag zelfs Viola Holt onder zijn cursisten rekenen. Mij lijkt het wel wat en ik besluit ter plekke dat Reiki op mijn to do-list komt. Als Thomas ermee akkoord gaat, zal ik terzijnertijd graag mijn ervaringen hier delen.

En verder
Naast de paranormale avonden, de privé-consulten en de Reiki-cursussen, kun je bij Thomas ook terecht voor telefonische consulten, fotoreadings per mail en cursussen Intuïtieve Ontwikkeling. Thomas’ vrouw Cindy geeft workshops Encaustic Art, waarbij men door het maken van wastekeningen inzicht kunt krijgen in jezelf en wat je bezig houdt.

Boek
Thomas schreef een boek over psychometrie: Het ‘lezen’ van foto’s en voorwerpen. Hierin geeft hij uitleg over wat psychometrie inhoudt door middel van voorbeelden van spirituele situaties. Bovendien geeft hij tips en oefeningen waarmee je wellicht zelf de informatie die besloten ligt in voorwerpen en foto’s kunt lezen. Het boek is prettig geschreven en is een aanrader voor iedereen die meer wil weten over psychometrie en andere paranormale waarnemingen.

Meer weten?
Meer informatie over alles waarvoor je bij Thomas en Cindy Woolthuis terecht kunt, kun je vinden op hun website.