October 30, 2020

Kokos-Citroen Taart (koemelk-, gluten- en suikervrij)

Recept voor 1 taart (+/- 8 punten)

Ingrediënten voor de bodem

  • 200 gram kokosrasp
  • 100 gram amandelmeel
  • 2 eiwitten (bewaar het eigeel voor de vulling)
  • 40 ml agave siroop
  • 75 ml kokosolie
  • rasp van 1 citroen
  • snuf zout

Ingrediënten voor de vulling

  • 3 grote eieren
  • 2 eidooiers
  • 35 gram amandelmeel
  • 90 ml agave siroop
  • sap van 2 citroenen (ongeveer 80 ml)

Zo maak je het:

  • Verwarm de oven voor op 175 graden
  • Smelt de kokosolie in een pannetje op een heel laag pitje tot het vloeibaar wordt. Haal de pan van het vuur, voeg de agavesiroop toe en laat even afkoelen.
  • Meng in een grote kom amandelmeel, kokosrasp, citroenrasp en zout.
  • Schep hier de kokosolie, agavesiroop en eiwitten doorheen tot alle ingrediënten goed gemengd zijn.
  • Bekleed de bodem van een ronde taartvorm met een bakpapiertje.
  • Verdeel het deeg gelijkmatig over de bodem en druk stevig aan met de bolle kant van een lepel.
  • Zet de bodem 10 minuutjes in de oven.

Terwijl de bodem in de oven staat kan je beginnen met de vulling.

  • Klop met een elektrische mixer de 3 eieren, de  2 eidooiers en de agave tot een schuimige massa.
  • Voeg het citroensap en het amandelmeel toe en klop nog een minuut tot je een glad en luchtig mengsel krijgt.
  • Giet de vulling in de taartvorm bovenop de bodem en bak de taart in 20 minuten  goudbruin.
  • Laat de taart afkoelen en zet hem zodra hij op kamertemperatuur is in de koelkast.
  • Strooi ter garnering wat kokosrasp over de taart.