October 30, 2020

Kookboeken7daagse dag 3: Nadia G.’s Bitchin’ Kitchen Cookbooks

Bitchin’ Kitchen is een onconventioneel kookprogramma dat in Nederland wordt uitgezonden op RTL Lounge en door de makers wordt beschreven als een programma dat ‘naar de vermakelijke kant van dagelijkse bezigheden kijkt en deze bewerkt tot gelegenheden die gevierd moeten worden’. Bitchin’ Kitchen begon ooit als drie minuten durende internetfilmpjes waarin comedienne Nadia Giosia als Nadia G. de hoofdrol speelde.

Nadia G.
Nadia G (Nadia Giosia) is de bedenkster, schrijfster en ster van de show. Ze groeide op in een Italiaanse gemeenschap in Montreal, Quebec (Canada) als dochter van Italiaanse immigranten. Ze leerde koken van haar ‘nonnas’ (grootmoeders). Ze bestaat bekend om haar stemmingswisselingen, sexy outfits en haar gebruik van ‘slang’ (straattaal).

Bitchin’ Kitchin Cookbook no. 1: Rock your Kitchen (and let the boys clean up the mess)
De titel is hilarisch, delicious en een beetje stout. Het boek is onderverdeeld in hoofdstukken met titels als Halloween Hootenanny, Bag ’em, Tag ’em Meals, and Deflate Your Mate en bevat meer dan 60 heerlijke, makkelijk te maken recepten als Save-Your-Sex-Life Souffles, Sedate the In-Laws Bison Tartar en Lock-Down French Toast – aaangevuld met komische verslagen van ‘the Spice Agent Hans’ and ‘Panos the Fish Guy’. Door het boek verspreid staan gewaagde ‘Nadvice’ stukjes waarin Nadia met hartverwarmende humor serveertips en praktische informatie geeft over de ingrediënten en keukengerei. The Bitchin’ Kitchen Cookbook stuurt de tuttige kookgoeroe’s op een gemaakt valse wijze het riet in en verovert de harten en magen van hongerige vrouwen (en mannen) waar ook ter wereld.

Bitchin’Kitchen Cookbook no. 2: Cooking for Trouble
Nadia G’s tweede bestseller: Cookin’ for Trouble! Vol hilarische thema’s als Dysfunctional Family Pizza Night, Girl’s Night In, and Makeover Meals. Meer dan 75 recepten, de beruchte ‘Nadvices’ en een Italiaans Slang woordenboek! Het perfecte cadeau voor doorgewinterde chefs én newby’s.

Let op: alleen verkrijgbaar in Engels!