October 23, 2020

Kookboeken7daagse dag 5: De Vegabijbel

Groot boek met voorin korte inleidingen over vegetarisme, vegetarische ingredienten, technieken, en het bereiden van basisrecepten. Daarna volgen – systematisch gerangschikt – ca. vijfhonderd recepten (van ruim veertig auteurs) uit vrijwel alle landen van de wereld. De benodigdheden en de bereidingswijzen zijn steeds duidelijk weergegeven, terwijl bijna elk gerecht ook is afgebeeld op een kleurenfoto. Achterin het boek een uitgebreid alfabetisch register; prima lettertype en overzichtelijke lay-out, druk in twee kolommen. Een goed vegetarisch kookboek met een groot aantal recepten van interessante en verrukkelijke gerechten. Voor een breed publiek.

Recensie
Ik ben geen liefhebber van vlees, dus ik eet vaak vegetarisch. Op zoek naar een prettig basiskookboek werd deze me door verschillende vegetariërs aangeraden omdat het een goedkopere uitgave van Het Groot Vegetarisch Kookboek van dezelfde auteur schijnt te zijn, alleen dan voor een derde van de prijs. Of dat eerste waar is kan ik niet beamen omdat ik alleen dit boek heb aangeschaft. Goedkoper is het ook niet meer, omdat beide boeken niet meer nieuw leverbaar zijn en tweedehands voor het drievoudige van de nieuwprijs worden aangeboden. Dus heb je het in je bezit..koester het, want het is een heerlijk boek.

De gerechten zijn over het algemeen redelijk simpel te maken, met smakelijke, rijk gevarieerde ingrediënten. Als vegetarier kun je er echt je hart aan ophalen. Er is aandacht voor voorgerechten, soepen, brood, hartige taarten, bijgerechten en een keur aan hoofdgerechten en smakelijke salades. Pittige curry maar ook klassieke vegetarische gerechten. Spannende en verrassende maaltijden die er spetterend uit zien op je bord, maar eenvoudig te bereiden zijn.

(De Vegabijbel is ondertussen weer nieuw verkrijgbaar)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *