October 30, 2020

Kookboeken7daagse finale: Gordon Ramsay is a f**king hero!

Vragen over kooktechnieken? Over het gebruik van specerijen? Over de aankoop en bereiding van verse vis? Op zoek naar recepten voor velen of juist voor een paar personen? Dit nieuwe boek van Gordon Ramsay is hét boek om naar te grijpen. Als Michelinsterrenchef heeft hij alle kennis in huis en die wil hij delen met en overbrengen op de lezer. No fuss, en de focus op het koken. Thematisch ingedeeld, per hoofdstuk uitleg over het specifieke onderwerp, apart hoofdstuk voor allerlei basics, heerlijke food photography. Niet zomaar een verzameling recepten, maar een ware kookcursus. Koken als een chef geeft de thuiskok het verlangen, het vertrouwen en de inspiratie om achter het fornuis te springen en te starten met koken!

Over de auteur
Gordon Ramsay is een Britse topkok, die in die hoedanigheid regelmatig op tv te zien is in programma’s als Gordon Ramsay: Kitchen Nightmares en Hell’s Kitchen. Ramsay staat vooral bekend om zijn opvliegende karakter en grove taalgebruik.

Recensie
Er is natuurlijk maar één topchef die op de allereerste plaats van de ‘FavorieteKookboeken7daagse’ mag staan en dat is mijn favoriet Gordon Ramsay. Opgegroeid in armoede en voorbestemd om net zo te eindigen als zijn verslaafde vader en broer, liet hij echter zien dat je best een pound kan worden als je voor een penny geboren bent. Zijn veelbelovende carriere als profvoetballer kwam jammerijk ten einde door een zware knieblessure, maar als kok vocht hij zich opnieuw naar de top. Dat toont karakter.  Aan het gevloek en getier en compromiterende gedrag in zijn privéleven kun je nog merken dat je hier met een echte volksjongen te maken hebt. F**k it! I don’t give a f**k! I think Gordon Ramsay is a f**king hero!