October 23, 2020

Kookboeken7daagse: delicious, het kookboek!

Vandaag is de Kookboeken7daagse van start gegaan. Van 10 t/m 17 november krijgt u Genot, een zinnenprikkelend en exclusief tijdschrift voor kookboeken, cadeau van uw boekwinkel. Gratis bij aankoop van ten minste € 12,50 aan kookboeken. Vraag of uw boekwinkel meedoet. Op=op.

Wij vinden de Kookboeken7daagse een mooi excuus om onze eigen voorkeur weer eens naar voren te schuiven. Te beginnen met: delicious, het kookboek!

Het kon eigenlijk niet uitblijven: delicious. ” het succesvolle magazine over koken, eten en alles wat het leven lekker maakt ” kwam met een eigen kookboek! Een prachtig boek met 120 nieuwe recepten voor elk seizoen: ontbijtgerechten, knapperige salades, weldadige soepen, verrukkelijke vis, kruidige kip en onweerstaanbaar zoet.

De recepten komen van Valli Little, de food director van de Australische delicious. Inspiratie voor haar seizoensrecepten doet zij overal ter wereld op. Wie uit dit boek kookt proeft dus van alle wereldkeukens: van garnalen met Bombay-mix tot Mexicaanse steaksandwich en van een simpele basilicumlimonade tot Marokkaanse pasta of amandelparfait.

Feestelijk, snel, comfort of vega: delicious. Het kookboek geeft heel veel ideeen voor simpele en lekkere maaltijden doordeweeks of lekker uitgebreid in het weekend. Laat je verleiden door de prachtige fotografie, enthousiaste verhalen en duidelijke beschrijvingen ” helemaal in de stijl van het tijdschrift!

Dit vier-seizoenenkookboek is samengesteld door de Australische delicious-schrijfster. Per seizoen bijna dertig recepten met aan het eind nog zestien zoete en hartige basisrecepten. Ieder hoofdstuk/seizoen begint met vier menusuggesties voor verschillende situaties (‘Bij de open haard’, ‘Imponeer je vrienden’, ‘Tuinfeest’), daarna volgen recepten voor een drankje, diverse voor- en lunchgerechten, hoofdgerechten en desserts. Bij alle recepten staan de plaats in het menu en de bereidingstijden, inclusief rust-, afkoel- en oventijden. Veel gerechten komen uit de machtige Britse culinaire traditie, maar er zijn ook Aziatische en mediterrane schotels. Elk recept heeft een pagina met tekst en een paginagrote smakelijke foto. De meeste recepten zijn voor vier personen, maar vooral de desserts (veel gebak) zijn voor grotere gezelschappen. Opzoeken van een gerecht gaat prima in het duidelijke register met ingangen op recepttitel en ingredient of soort gerecht. Een aantrekkelijke verzameling niet al te moeilijke recepten voor mensen die van koken houden.

Recensie
Dit is echt het ideale kookboek voor diegenen die, net als ik, niet van ingewikkelde recepten houden, maar toch iets leuks op tafel willen zetten. Voor de ‘echte’ amateurkok zijn de recepten wellicht iets te eenvoudig, maar aangezien ik niet tot deze doelgroep behoor, vind ik de gerechten bijzonder genoeg zonder op mijn tenen te hoeven lopen (en dus niet tijdens het bereiden al in de stress schiet). delicious, het kookboek! is door de fraaie vormgeving en mooie foto’s ook prima geschikt als cadeau.