October 30, 2020

Peter van Vleuten..daar gaan we nog héél veel van horen!

Wij komen nog eens ergens. Zo was ik vorige week te gast bij de release van de CD Once Upon A Song van Peter van Vleuten. In een afgeladen en zinderend BITTERZOET wachtte ik, onder het genot van een praatje en een glaasje bubbels, op wat komen ging. En het kwam…

Peter van Vleuten maakt muziek zoals muziek hoort te zijn. Hoewel ik de uitdrukking verfoei, is het dit keer de enige term die de lading dekt: On-Nederlands Goed! Het verbaast me dan ook niet dat de nummers voor de CD zijn ontstaan tijdens een reis door Amerika. Rock, country en folk, het wisselt elkaar in een perfecte timing af. Once Upon A Song ademt liefde, verdriet, dromen en verlangen, overgoten met een heerlijk rauw sausje. De zanger zelf voldoet ook prima aan het plaatje. Quasi nonchalant in spijkerbroek, overhemd met opgerolde mouwen, iets te lang haar, een baardje van drie dagen en een gitaar…ik houd ervan! Het doet me een beetje denken aan Bruce Springsteen; pure muziek en no noncense en meer heeft Peter ook niet nodig.

Dit soort muziek floreert natuurlijk live on stage met een goede band en nog betere achtergrondzangeressen, maar de CD draait een week na dato nog steeds overuren en verhuist de ganse dag van het huis naar de auto en weer terug. Zachtjes op de achtergrond tijdens een zakelijke bespreking, lekker kneiterhard tijdens het stofzuigen en ‘s avonds tijdens een romantisch samenzijn met lief en een wijntje…I love it! En de visite loves it even more! “Wie is dat?”, wordt me regelmatig gevraagd en dan zeg ik: “Dat is Peter van Vleuten en daar gaan we nog héél veel van horen!”

Het album Once Upon A Song is door Peter in eigen beheer uitgegeven en verkrijgbaar via zijn website.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *