October 30, 2020

Spiritualiteit voor dummies: maak magisch maanwater

Op de weg naar een meer spiritueel leven kom je ze als snel tegen: mensen die leven in het ritme van de maan. Zo ook vriendin M. die zweert bij ‘magisch maanwater’ en tijdens volle maan liters maakt die ze vervolgens gebruikt als drinkwater, thee en om edelstenen te reinigen. Aangezien ik zeker geloof in de kracht van de maan (volle maan staat bij mij gelijk aan onrust en slapeloosheid) en dit soort experimenten bij mij valt onder de categorie ‘baadt het niet, dan schaadt het niet” besloot ik de gok te wagen. Ik scoorde een shitload aan weckpotten en afsluitbare flessen bij de kringloopwinkel en ging op zoek naar gedestilleerd water. Dat laatste bleek nog niet zo eenvoudig. Het meeste gedestilleerd water dat je in de winkels vindt is namelijk gedemineraliseerd water (demi-water) en dat voldoet niet. Uiteindelijk vond ik het bij yippie-ya-ya-yippie-yippie-yee-Hornbach voor een luttele 2,50 euro voor 5 liter. En op de nacht van volle maan reinigde ik mijn potten en flessen met salie, vulde ze met het gedestilleerde water, voegde bij een aantal wat edelstenen toe en zette het hele zwikkie op de tuintafel. Volgens de adviezen mediteerde ik nog wat, sprak wat affirmaties, stak kaarsen en wierook aan en hief mijn armen ten hemel. Dit alles onder grote hilariteit van de pubers. Ongelovigen.

En werkt het? Ik moet eerlijk zeggen; ik merk er niks van. Ik gebruik het nu een paar weken (want: 10 liter gemaakt) en misschien is dat gewoon te kort. Maar! Het maken was leuk en de voorbereidingen zoals het mediteren en affirmeren bracht me wel de verlangde rust. Ik ga er dus zeker mee door.

Ook magisch maanwater maken? Dat doe je dus zo:

  • Vul afsluitbare potten of flessen met gedestilleerd water en zet deze bij zonsondergang buiten in het volle maanlicht. Je kunt het water ook op de vensterbank plaatsen. Het maakt niet uit of het helder of bewolkt weer is.
  • Voeg bij sommige flessen eventueel edelstenen toe. Het water neemt dan de genezende kracht van de betreffende steen aan
  • Brand kaarsen en/of wierook
  • Mediteer als je dit prettig vindt of spreek affirmaties (positieve gedachten) uit
  • Haal het water ‘s ochtends bij zonsopgang direct binnen en zet het tot gebruik donker en koel (koelkast) weg

Gebruik:
Drink in de ochtend op je nuchtere maag een glas maanwater om zo de Maanenergie volledig in je wezen te laten doordringen. Het versterkt de vrouwelijke en zachte kracht in jezelf (voor zowel man als vrouw).

Je kunt maanwater ook gebruiken om je edelstenen mee te reinigen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *