October 30, 2020

Suiker- en koemelkvrije chocoladetaart met rood fruit

Benodigheden

Taart

  • 150 gram dadels
  • 2  eieren
  • 300 gram boter
  • 320 ml plantaardige melk {ik gebruikte havermelk)
  • 350 gram speltmeel
  • 60 gram cacaopoeder
  • 150 oerzoet (natuurwinkel)
  • 1 theelepel Steviapoeder
  • 4 theelepels
  • snufje zout

Topping

  • potje suikervrije kersenjam (bijvoorbeeld van Zonnatura)
  • doosje zomerfruit (vriezer AH)

Bereidingswijze

  • verwarm de oven voor op 180 graden
  • vet een springvorm (18 cm) in en bekleed de bodem met bakpapier
  • hak/snijd de dadels in kleine stukjes en zet ze even apart
  • smelt de plantaardige boter in een pannetje
  • meng ondertussen de meel, cacao, oerzoet, stevia, bakpoeder en zout in een kom
  • meng in een andere kom het ei, de sojamelk en de gesmolten boter
  • voeg de droge ingrediënten beetje bij beetje aan het eimengsel toe
  • schep de dadels er doorheen
  • het moet nu een stevige emulsie zijn. Is het nog te waterig, voeg dan wat meel toe. Is het beslag te stevig, voeg dan een klein beetje water toe.
  • vul de springvorm en zet het 30 minuten in de oven. Check met een prikker of de taart goed is.

Om het af te maken:

  • laat de taart goed afkoelen
  • snijd de taart horizontaal door midden. Gebruik een goed scherp mes of een speciale taartdeler.
  • nu heb je twee dunne taartjes, de onderkant en de bovenkant.
  • meng in een kom met een vork de agavestroop, plantaardige boter en de cacao. Goed roeren tot het één  geheel is
  • bestrijk de bovenkant van het onderste taartje met de kersenjam
  • bestrijk de onderkant van het bovenste taartje met de helft van de cacaoboter
  • zet de twee taartjes weer op elkaar
  • bestrijk de bovenkant met jam en decoreer met het zomerfruit
  • zet de taart even in de koelkast

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *