October 30, 2020

Vegan rode linzensoep met kokosmelk

  • 300 gram rode linzen
  • 1 blik gepelde tomaten
  • 1 blik kokosmelk
  • 1 rode peper
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 theelepels korianderpoeder
  • 2 theelepels kerriepoeder
  • 2 theelepel komijnpoeder
  • 1 theelepel kurkuma (optioneel)
  • peper en zout naar smaak
  • 1,5 liter water
  • 3 groentebouillonblokjes

Bereidingswijze

1. Snijd de ui en de knoflook fijn en fruit dit kort in de pan.
2. Voeg de kruiden toe en laat heel eventjes roosteren.
3. Voeg de gepelde tomaten toe, roer goed door.
4. Voeg het water, de bouillonblokjes en de linzen toe.
5. Voeg de helft van het blik kokosmelk toe en laat meekoken.
6. Laat de soep nu voor een minuut of 20 koken.
7. Pureer de soep met een staafmixer en blender.
8. Voeg nu een snuf kaneel toe en eventueel wat peper en zout om de soep op smaak te brengen.
9. Voeg de andere helft van het blik kokosmelk door de soep.
10. Serveer de soep met verse koriander.